maanantai 4. heinäkuuta 2011

Vanhoja ja nuoria

 Otin sunnuntain päivälenkille kamerankin mukaan, mutta tuuli oli voimakas ja esim. perhosten kuvaamisesta ei tullut oikein tulosta. Lämpimässä säässä lentokin oli vilkasta, eikä lajinmäärityksiä saanut aina tehtyä kiikarillakaan. Orvokki- ja angervohopeatäpliä oli lennossa mukavasti, samoin papurikkoja, mutta vilkkaasta lennosta johtuen en saanut selvää, joko joukossa oli tummiakin. Muista mainittakoon karhu- ja täpläsillikkäät sekä muutama tesmaperhonen.
 


 Nokkosperhosia tuntuisi olevan enemmän kuin moneen vuoteen ja se aiemmin ennusteltu kolmas sukupolvikin on tuloillaan: Nokkospuskassa retkeili jo joukko alle sentin pituisia toukkia.

Neitoperhosia näkyi keväällä ilahduttavan paljon, mutta niiden uudesta sukupolvesta ei ole vielä havaintoa. Yllättäen lenkin varrella tuli vastaan kaksi vanhaa, kovin kulunutta yksilöä.


 Vuoden tauon jälkeen tuulihaukat ovat palanneet pesimään Makkolan Raatesuolle. Peltoaukealla on kolme pöntön paikaksi sopivaa latoa, joista yksi on ollut asuttu vuosikausia. Talvella 2010 lato uhkasi kuitenkin sortua ja pönkityksen takia harjan alla ollut pönttö jouduttiin ottamaan pois. Jostain syystä muut pöntöt eivät viime vuonna haukoille kelvanneet ja pesintä jäi väliin.

Pöntössä alkaa olla täyttä.
Nyt haukat ovat siis palanneet ja juhannusaattona pöntöstä rengastettiin viisi poikasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti