lauantai 11. heinäkuuta 2009

Luonnonkukkapäivä Linnansaaren kansallispuistossaLuonnonkukkienpäivää vietettiin tänä vuonna 14.6. Myös yhdistys osallistui sen viettoon tekemällä retken Linnansaaren kansallispuistoon, Louhimaan torpalle. Retki toteutettiin yhdessä Metsähallituksen ja Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen kanssa. Allekirjoittanut oli toinen retken vetäjistä Mervi Niirasen kanssa. Retki saikin suuren suosion ja osallistujia olisi tullut enemmänkin kuin mitä kuljetuskalusto pysti saareen viemään. Retkeläisiä oli huimat 60 henkeä!Ison ryhmän vetämisessä on haasteensa, varsinkin kun kuljetaan polkuja pitkin. Onneksi osallstujat olivat aktiivisia ja jaksoivat kysellä, sillä kaikkien huomiota yhtäaikaa oli mahdotonta saavuttaa jonossa kulkiessa. Aloitimme esittelyn Sammakkoniemen leirintäalueen niittykasvillisuudella. Tavallisemmat niittyjen ja pihapiirienkin kasvit olivat hyvin kukassa ja näkyvillä. Koiranputki, niittyleinikki, metsäkurjenpolvi (kuva), nurmitädyke (kuva), hiirenvirna, ojakellukka ja koiranheinä ainakin tuli esitellyksi osallistujille.
Polkumme kulki rehevän lehtonotkelman kautta ja niinpä saimme esiteltyä osallistujille melkeinpä kaikki lehdon opaskasvit ja muutama muu kasvi. Läpi tuli käytyä ainakin mustakonnanmarja (kuva) hiirenporras, metsäalvejuuri, korpi-imarre, metsäimarre, käenkaali, lehtokuusama, näsiä, sudenmarja, koiranheisi, lehtomatara sekä korpikaisla.

Louhimaan torpalla Mervi kertoi Metsähallituksen niittyjen hoidosta Linnansaaressa. Siellä vielä katselimme niittykasveja lisää ja tietenkin idänkurhon (kuva), jota on siirtoistutettu Linnansaareen torpan pihapiiriin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti