lauantai 11. heinäkuuta 2009

Lamminmäen niityt


Kesän 2009 Kasviretket ovat alkaneet jo hyvän aikaa sitten, mutta blogin päivitys on vähän jäljessä. Anteeksi siitä! Mutta asiaan:

Kasviyhdistys Lumpeen ensimmäinen kasviretki tehtiin 31.5 Lamminpään niityille Kerimäellä. Tarkoituksena oli katsastaa vanhan pihapiirin niityt tulevan kesän hoitotoimenpiteitä varten. Niittyjä on hoidettu sattuman varaisesti Ympäristökeskuksen toimesta työllisyystöinä. Nyt Etelä-Savon Luonnonsuojelupiiri on ottanut asian hoitaakseen ja siihen saadaan jopa rahoitusta Luonnonsuojeluliiton kautta ns VR-perinnemaisemahankkeen kautta. Kasviyhdistys on lupautunut olemaan mukana niittotalkoissa.


Retkelle osallistuivat myös Kerimäen Maaseutunaiset, jotka ottavat hoitaakseen toisen alueen niittypaloista. Varsinaisia niittykasveja ei vielä tietenkään ollut kukassa, mutta lehtiruusukkeita jo näkyi mm valkoailakkia ja heinäratamoa. Toisella niityllä, jota ympäröi metsä, löytyi mm ketoneilikkaa, särmäkuismaa ja pietryrttiä. Metsän reunamilla olisi pitänyt olla myös hoikkaängelmää, mutta sitä ei löydetty. Metsän siimeksessä ja ojan reunamilla kukkivat kullerot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti